Galaxy S22 Ultra, S22 și S22+, lansate oficial: totul despre următorul capitol al poveștii Samsung Galaxy

de: Ozana Mazilu
09 02. 2022

Samsung a lansat în România astăzi cele mai noi dispozitive din familia Galaxy: Galaxy S22 și S22+, Galaxy S22 Ultra și tableta Tab S8, prin care gigantul tech stabilește un nou standard al smartphone-urilor Samsung și speră să rescrie regulile din piața de mobile a acestui an.

„Slujba noastră ca inovatori în tehnologia mobilă este să fim mereu cu un pas înaintea a ceea ce se schimbă în lume. În 2022, asta înseamnă că avem privilegiul de a vă permite productivitatea, creativitatea și conectivitatea de zi cu zi. Dar, mai mult decât oricând, avem oportunitatea de a oferi tehnologie care ne dă puterea, nouă și vouă, să schimbăm lumea în bine”, a declarat M Roh, președinte și șef al MX Business, în ceea ce privește strategia Samsung pentru 2022.

Cu seria Galaxy S22, Samsung a proiectat un smartphone care să redefinească categoria. Coreenii și-au propus să încalce regulile a ceea ce credeai că ar putea face tehnologia mobilă. Seria Galaxy S22 este pentru toată lumea. Samsung vrea să iei lucrurile pe care le faci în fiecare zi cu smartphone-ul tău și să le faci mai bine sau mai ușor decât înainte. Să ai apeluri video atât de realiste, încât te simți ca și cum ai fi în aceeași cameră cu cei cu care vorbești. Vrea să distribui pe rețelele de socializare cele mai clare fotografii pe care le-ai făcut vreodată – zi sau noapte. În plus, cel mai puternic procesor Samsung Exynos și S Pen-ul încorporat în Ultra te vor face mai productiv și creativ.

Seria Galaxy S22 reprezintă un nou standard pentru smartphone-uri, cu cele mai bune inovații hardware și software disponibile de la Samsung, menite să ofere ceva pentru toată lumea.

Seria Ultra întruchipează promisiunea Samsung de a oferi dispozitive mobile premium. Ultra este locul în care Samsung împinge inovația la limită, creând produse care stabilesc un nou standard de referință pentru restul industriei. Au cea mai bună performanță, datorită celor mai rapide cipuri de până acum de la Samsung și un NPU cu o putere de procesare AI și mai bună. Ele creează cele mai clare fotografii și videoclipuri. Au un design distinctiv cu cele mai mari, mai îndrăznețe, dar și mai subțiri display-uri. Și, ca orice dispozitiv Galaxy, Ultra este susținut de o interfață One UI îmbunătățită semnificativ.

În cazul Galaxy S22 Ultra, cei de la Samsung au integrat S Pen-ul preferat de fanii Note în seria S pentru prima dată, oferind o experiență complet nouă, una care speră să îmbine perfect creativitatea și productivitatea.

Galaxy S22+ Ultra va păstra în esență același hardware al camerei ca anul trecut, dar va suferi o reproiectare aproape completă a exteriorului care a fost inspirat de seria Note, întreruptă de acum înainte.

Ultra are o siluetă dreptunghiulară, iar Samsung a găsit o modalitate de a elimina cocoașa masivă a camerei – spatele va fi în mare parte plat, doar cu lentilele camerei ieșind în afară. Camerele în sine vor folosi aceiași senzori ca anul trecut (plus un nou obiectiv Super Clear Glass), deși cu procesare îmbunătățită a imaginii pe partea de software. Telefonul este puțin mai lat și va finaliza munca de integrare a S Pen-ului începută anul trecut cu S21 Ultra.

Displayul dinamic cu amplificator de viziune al Galaxy Ultra a primit o certificare de la VDE Germania pentru volumul de culoare mobil 100% în gama de culori DCI-P3, ceea ce înseamnă că imaginile vor fi foarte clare și vei obține culori incredibil de vii, indiferent de diferitele niveluri de luminozitate în care îți desfășori activitatea pe timpul zilei. Panoul poate atinge luminozitatea maximă de până la 1750 de niți, îmbunătățind contrastul dintre aspectele întunecate și luminoase ale conținutului digital, pentru o calitate mai bună a imaginii cu un raport de contrast dinamic de până la 3.000.000:1, pentru a-ți face experiența mobilă mai captivantă.

În ceea ce privește memoria telefonului, 12GB + 1TB este cea mai bună veste pentru toți utilizatorii Samsung.

Bateria de 5,000mAh îți va ține telefonul departe de priză destul de mult timp. Se încarcă cu o viteză de până la 45W cu cablu și dispune de 15W încărcare Wireless și Wireless PowerShare, limitat fiind la smartphone-uri Samsung sau alte mărci cu încărcare wireless.

Galaxy S22 Ultra va avea două chipseturi diferite. În SUA și China, Galaxy S22 Ultra a folosit noul Snapdragon 8 Gen 1 al Qualcomm. Acest cip are un nou procesor Kryo care oferă performanțe cu 20% mai rapide decât Snapdragon 888 și care consumă cu 30% mai puțină putere. Pe partea GPU, Qualcomm spune că procesorul Adreno va oferi o creștere a vitezei cu 30%, fiind în același timp cu 25% mai eficient decât predecesorul său.

Dar în Europa, Galaxy S22 Ultra dispune de noul Exynos 2200. De obicei, considerat mai slab decât omologii lor Snapdragon în testele terțe, rezultatele timpurii Geekbench 5 arată că Exynos 2200 l-a învins pe Snapdragon 8 Gen 1 în mai multe rezultate. Iar cipul Exynos 2200 ar putea depăși tendința de performanță și mai mult datorită noului său GPU Xclipse 920. Acest procesor grafic folosește arhitectura AMD RDNA 2 GPU, care este aceeași tehnologie care stă la baza GPU-urilor din PS5 și Xbox Series X.

Galaxy S22, frații mai mici

Galaxy S22, “fratele mai mic” al familiei Galaxy, măsurat în diagonală, are dimensiunea de 6,1 inci, iar Galaxy S22+ măsoară 6.6 inci. Camera la cele două smartphone-uri este de 12 megapixeli Ultra-Wide, iar camera frontală are zece megapixeli.

Bateria pentru S22 este 3,700mAh, iar a lui S22+, de 4,500mAh. S22 dispune de o încărcare de 25W prin cablu și 15W Wireless. S22+ se încarcă până la 45W prin cablu și 15W Wireless. Ambele telefoane au posibilitatea de a încărca prin Wireless PowerShare și USB-IF.

De asemenea, în familia Galaxy au intrat și Galaxy Tab S8, S8 Plus și S8 Ultra. Galaxy Tab S8 Ultra încalcă toate regulile a ceea ce poate fi o tabletă, cu cel mai captivant ecran de până acum. Cu un ecran de 14.6 inci și o rezoluție de 2960 x 1848, este tableta ideală pentru lucru, dar și entertainment. În ceea ce privește bateria, aceasta este de 11,200mAh și vine dotată cu sistemul SuperFast Charging 2.0.

În legătură cu conectivitatea, tableta se poate conecta la 5G și WiFi 6E. Iar surpriza este stiloul S Pen „nou și îmbunătățit” care „folosește un algoritm de predicție pentru o latență ultra-scăzută”.

Inconvenientul la noile smartphone-uri de la Samsung ar fi prețurile piperate, care arată cam așa:

Ultra   (12+512GB)              1449 EUR

Ultra   (12+256GB)              1349 EUR

Ultra     (8+128GB)               1249 EUR

S22+     (8+256GB)               1099 EUR

S22+     (8+128GB)               1049 EUR

S22        (8+256GB)               899 EUR

S22        (8+128GB)              849 EUR

 

Tab S8 Ultra 5G (128GB)          1299 EUR

Tab S8 Ultra (128GB)                1149 EUR

Tab S8+ 5G (128GB)                 1099 EUR

Tab S8+ (128GB)                        949 EUR

Tab S8 5G (128GB)                     899 EUR

Tab S8 (128GB)                           749 EUR

Oferta de preorder este următoarea: toți cei care cumpără orice model din seria Galaxy S22 primesc o pereche de Galaxy Buds Pro cadou, iar cei care comandă Galaxy Tab S8 sau TabS8+ primesc o tastatură Book Cover Slim. De asemenea, utilizatorii care precomandă Galaxy Tab S8 Ultra vor primi noua tastatură Book Cover.